“Duboko u srcu indonežanskih džungli, gde ptice luwaka slobodno lutaju, rađa se najneobičniji i najskuplji espreso na svetu – Luwak kafa. Ova priča vodi vas kroz egzotični svet aromatičnog čuda koje dodiruje vrhunce luksuza i izaziva pažnju širom sveta.“

 

Luwak, poznat kao špalirski mesožder, igra ključnu ulogu u stvaranju ove ekskluzivne kafe. Proces počinje kada luwak pojede najsočnije, najzrelije kafene plodove, a zatim izbacuje nepreradjena, ali fermentisana, zrna koja će postati jedinstvena kafa.

 

Putovanje od Farme do Šolje:

Od žetve plodova, pa sve do fermentacije u želucu luwaka, svaki korak u proizvodnji Luwak espresa je pažljivo praćen i kontrolisan. Nakon što su zrna luwaka prikupljena, sledi pažljiva obrada, prženje i mlevenje kako bi se očuvali jedinstveni ukusi i arome koje pruža ovaj retki proces.

 

Savršeno Služenje:

Luwak espreso zahteva posebno tretiranje i pažnju kako bi se očuvali njegovi jedinstveni kvaliteti. Često se priprema u obliku klasičnog espresa, sa posebnim naglaskom na temperaturu vode, pravilno doziranje i preciznu ekstrakciju. Na taj način, svaki gutljaj postaje posebno iskustvo.

 

Kada je reč o najskupljem espresu na svetu, cena zrna luwaka igra ključnu ulogu. Cena po kilogramu može dosegnuti neverovatne cifre, odražavajući retkost i jedinstvenost ovog procesa. Jedna šolja Luwak espresa može koštati nekoliko stotina dolara, čineći je pravim delikatesom ljubiteljima kafe i istraživačima ukusa.

U svetu Luksuza luwak epreso se visoko rangira

U užurbanom svetu kafića i restorana, Luwak espreso zauzima posebno mesto, odisući luksuzom i jedinstvenošću. Otkrijte gde širom sveta možete doživeti ovu ekstravagantnu kafu i koliko ćete morati izdvojiti za jedno od ovih jedinstvenih iskustava.

 

**1. “Bali, Indonezija”:

Rodno mesto Luwak kafe, Bali je destinacija gde se ova ekskluzivna kafa najčešće služi. Luksuzni kuriozitet, poput “Ubud Hanging Gardens,” nudi ovu kafu kao deo šireg iskustva uživanja u tropskim pejzažima.

 

**2. “Singapur”:

U srcu Azije, Singapur je postao svetski centar luksuza i gastronomije. Restorani poput “Odette” i “Les Amis” ponosno služe Luwak espreso, dodajući notu ekskluzivnosti svom već impozantnom meniju.

 

**3. “New York, Sjedinjene Američke Države”:

Grad koji nikada ne spava, New York, nudi pravu poslasticu ljubiteljima kafe u “Blue Bottle Coffee” radnjama. Ovde možete doživeti savršenstvo Luwak espresa u atmosferi koja je uvek u pokretu.

 

**4. “London, Velika Britanija”:

Luwak kafa postala je i deo britanskog luksuza. Restorani poput “Sketch” i “Dabbous” u Londonu nude ovu retku kafu kao deo svoje ekskluzivne ponude.

 

**5. “Tokyo, Japan”:

U srcu modernog Japana, Tokyo nudi nekoliko ekskluzivnih destinacija gde se možete prepustiti ukusu Luwak espresa. “Koffee Mameya” i “Streamer Coffee Company” su neki od popularnih izbora.

 

Cena Luwak espresa može varirati od mesta do mesta, ali u proseku može dostići impresivne cifre. U restoranima visokog nivoa, cena jedne šolje ove kafe može se kretati od 50 do 100 dolara ili više, pružajući vam jedinstvenu priliku da doživite ukus kafe na potpuno nov način.

 

Ove lokacije predstavljaju samo vrh ledene sante kada je reč o ovoj ekskluzivnoj kafi. Svaki gutljaj postaje putovanje kroz svet ukusa, s Luwak espresom kao nezaboravnim vodičem kroz ovu kulinarsku avanturu.